Ektorpsgården

  

Under 2010-2011 renoverade Cisterna det gamla sjukhemmet på Björnbo. Den 1 september 2011 kunde man slå upp dörrarna till ett modernt seniorboende med lägenheter som möter dagens krav på standard.

Ektorpsgården är döpt efter alla ekar som växer på Björnboområdet och är det urspungliga sjukhemmet från 1954/1995. I augusti 2010 stängdes sjukhemmet och de flesta boende flyttade några meter bort till det då helt nybyggda Nilstorpsgården. Sedan dess har entreprenör Einar Mattsson byggt om fastigheten för att möta dagens krav på standard för arbetsmiljö och boende. Korridorer har vidgats och rummen blivit större. Att alla boende ska få slippa dela rum med okända var ett krav så nu finns 35 egna lägenheter på Ektorpsgården.

Interiören påminner om övriga byggnader på Björnbo med gedigna materialval såsom ekmöbler och ekstommar. Att bevara den unika björnboandan och den kvalitet som förknippas med Björnbo var av största vikt för arkitekterna.

Ektorpsgården är precis som övriga byggnader på Björnbo inbäddat i grönska. Från några av rummen kan man genom lövverket se hur solen speglar sig i Kyrkvikens vatten. Och från altanen kan man njuta av vårsolen och doften av forsythia.

 

Fakta om Ektorpsgården
• Byggherre AB Cisterna
• 35 lägenheter
• Renoverat av entreprenör Einar Mattsson
• BRA: 2 071 m2
• Särskilt boende